Diós-áfonyás csiga

Diós-áfonyás csiga

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

12 darabhoz:

  • 5 dkg aszalt áfonya
  • 10 dkg dióbél
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál méz
  • 1 tojássárgája
  • 2 evőkanál tejszín
  • 1 csomag friss leveles tészta (275 g)
  • 12 muffin papír
  • 1 evőkanál porcukor

Elkészítés:

Az áfonyát felaprítjuk, a diót serpenyőben kissé megpirítjuk, tányérra borítjuk, ha kihűlt, apróra vágjuk. Tálban összekeverjük a diót, az áfonyát, a cukrot és a mézet. A tojássárgáját a tejszínnel elkeverjük.

Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra. A leveles tésztát kitekerjük, és kb. 15 x 25 cm-es, téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük a tojássárgájás keverékkel, eloszlatjuk rajta a diós keveréket (1-1 cm-et elhagyva a széleitől), majd feltekerjük (a hosszabbik oldalától).

A tésztát 12 egyforma vastag szeletre vágjuk, a csigákat kissé megigazítjuk, és a muffin papírba rakosgatjuk. A muffinsütő mélyedéseibe tesszük a papírral együtt (ha dupla muffinpapírt használunk, tepsire is rakhatjuk), és kb. 15 perc alatt megsütjük.

Ha kész, kissé hagyjuk kihűlni és meghintjük porcukorral.

Neked ajánljuk