Diókrémes padlizsántekercsek

Diókrémes padlizsántekercsek

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 3 padlizsán
  • 10 dkg dió
  • 10 dkg natúr krémsajt
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • zellerlevél

A páchoz:

  • 1 ek. olívaolaj
  • 1 citrom leve
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 mk. őrölt pirospaprika
  • 1 mk. rozmaring
  • 1 tk. só

Elkészítés:

A pác hozzávalóit összekeverem. A padlizsánokat megmosom, feldarabolom. A csíkokat megkenem a páccal. Hagyom állni, míg elkészítem a tölteléket, és a grill felforrósodik.

A töltelékhez a diót megpirítom, kicsit kihűtöm aztán ledarálom. A petrezselymet felaprítom a dióval, a sajtkrémmel, a fokhagymával és a fűszerekkel összekeverem, hűtőbe teszem.

A negyed óráig pácolt padlizsánszeleteket a felforrósított grillen pár perc alatt megsütöm.

Minden padlizsánszeletre kanalazok a töltelékből.

Ízlés szerint tálra rendezve kínálom.

Neked ajánljuk