Diókrémes kávés szelet

Diókrémes kávés szelet

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a piskótához:

  • 7 tojás
  • 17,5 dkg liszt
  • 2 evőkanál darált dió
  • 1 csomag 3 az 1-ben kávé
  • 14 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • *

a diókrémhez:

  • 250 ml sűrített tej
  • 5 dl habtejszín
  • 10 g étkezési zselatin
  • 200 g darált dió
  • *

valamint:

  • 2 csomag 3 az 1-ben kávé
  • 24 db babapiskóta
  • *

a díszítéshez:

  • 7 tojás
  • 17,5 dkg liszt
  • 2 evőkanál darált dió
  • 1 csomag 3 az 1-ben kávé
  • 14 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • *
  • 250 ml sűrített tej
  • 5 dl habtejszín
  • 10 g étkezési zselatin
  • 200 g darált dió
  • *
  • 2 csomag 3 az 1-ben kávé
  • 24 db babapiskóta
  • *
  • darált dió
  • cukrozott kakaópor

Elkészítés:

A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. Az átszitált lisztet összekeverjük a dióval, a kávéval és a sütőporral. A fehérjéből kemény habot verünk a cukorral, majd egyesével hozzáadjuk a sárgákat. A lisztes keveréket 3-4 részletben beleforgatjuk. 175 fokon tűpróbáig sütjük egy sütőpapírral bélelt 25×35 cm-es tepsiben.

A krémhez a sűrített tejet vízgőz felett felmelegítjük. A zselatint 0,5 dl vízben feloldjuk. Ha a sűrített tej és a zselatin is langyosra visszahűlt, a kettőt összeöntjük. A tejszínt felverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a zselatinos sűrített tejet, és a darált diót. Hűtőbe tesszük kb. 15 percre, de kétszer megkeverjük közben.

A 2 csomag 3 az 1-ben kávét 3 dl vízben feloldjuk. A kihűlt piskótát két lapba vágjuk, és az egyik lapot tálcára tesszük. A krémből 5 evőkanálnyit kiveszünk, félretesszük. A krém felét a piskótalapra kenjük, és a kávéban megforgatott babapiskótákat rásorakoztatjuk. Rásimítjuk a maradék krémet, majd a másik piskótalappal befedjük. A félretett krémmel bevonjuk a sütemény tetejét. Darált dióval és cukrozott kakaóval díszítjük.

Hasonló receptek