Diétás túrós-zabpelyhes süti

Diétás túrós-zabpelyhes süti

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 20 dkg zabpehely
  • 17 dkg vaj
  • 10 dkg gluténmentes liszt
  • 6 dkg eritrit
  • 1 evőkanál víz
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só

a töltelékhez:

  • 50 dkg túró
  • 10 dkg eritrit
  • 1 tojás
  • 1 citrom lereszelt héja
  • vaníliaaroma

Elkészítés:

A zabpelyhet késes robotgéppel apróra daráljuk, hozzáadjuk a gluténmentes lisztet, a cukrot, a sót, a sütőport, a vajat.

Újbeggyel elkezdjük összemorzsolni, végül mehet hozzá a víz is. (Gyorsan dolgozzunk, nem kell, hogy a tészta összeálljon.)

Két részre vesszük, és addig a hűtőbe tesszük, amíg a tölteléket elkészítjük. A túrót összekeverjük a tojással, a cukorral, a reszelt citromhéjjal és a vaníliával.

Egy tűzálló tálat sütőpapírral kibélelünk, és belenyomkodjuk a tenyerünkkel a tészta egyik felét. Rárakjuk a túrótölteléket, és rámorzsoljuk a maradék tésztát.

Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30-35 percig megsütjük.

A receptet Judit küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk