Diétás méteres kalács kocka

Diétás méteres kalács kocka

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

a piskótához:

  • 8 db tojás
  • 14 dkg édesítő
  • 1,5 dl kókuszolaj vagy sima
  • 25 dkg rizsliszt
  • 1 csomag gluténmentes sütőpor
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

a krémhez:

  • 30 dkg vaj
  • 6 dl tej
  • másfél csomag cukrozatlan puncs pudingpor
  • kb. 20 dkg cukornak megfelelő édesítő
  • 1 evőkanál rum vagy aroma

a tetejére:

  • 15 dkg cukormentes étcsokoládé
  • 1 evőkanál kókuszolaj

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukor egynegyed részével fehéredésig verjük, majd habbá verjük a maradék cukorral. Egy habkártyányit ebből a sárgájához adunk és jól elkeverjük. Ezt a masszát öntöm a fehérjéhez és ezt már óvatosan forgatjuk bele. Ezután szintén óvatosan forgatjuk bele az átszitált sütőporos lisztet, és belecsurgatjuk az olajat is. Két részre osztjuk, és az egyikbe beleszitáljuk a kakaót.

Vajjal kikent, liszttel meghintett két téglalap formájában piskótát sütünk, egy simát és egy kakaósat. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

A krémhez a puncs pudingot a szokásos módon elkészítjük a tejből, pudingporból és az édesítőből. A rumot akkor adjuk hozzá, ha már kihűlt. A vajat kihabosítjuk és belekeverjük a pudingot.

A két piskótalapokat kettévágjuk, így lesz négy darab. Megkenjük krémmel a rétegeket, majd a tetejére öntjük a kókuszolajjal felolvasztott csokit. Pár órára a hűtőbe tesszük, csak utána szeleteljük.

A receptet Meszjár Erzsébet küldte be. Küszönjük!

Neked ajánljuk