Darázsfészek

 Darázsfészek

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 3 dkg élesztő
  • 3 dl tej
  • 1 dl olaj
  • pici só
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg cukor

A tepsi kikenéséhez:

  • zsír, liszt

A locsoláshoz:

  • 60 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 3 dkg élesztő
  • 3 dl tej
  • 1 dl olaj
  • pici só
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • zsír, liszt
  • 2 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

Kevés langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojást, az olajat, a felfuttatott élesztőt és a tejet. Rugalmas tésztát gyúrunk belőle (ne legyen túl kemény).

Legalább egy órát pihentetjük, majd fél cm vastagra nyújtjuk. Rákenjük a cukorral habosra kevert vajat, felcsavarjuk és 3 cm-es tekercseket vágunk belőle.

Egy zsírral, liszttel kikent tepsibe (vagy sütőpapírral béleltbe) rakjuk úgy, hogy kevés hely maradjon köztük, mert a tészta még kelni fog. Még 15-20 percig hagyjuk kelni, közben a sütőt 200 fokra előmelegítjük. Amikor megkelt a sütőbe tesszük.

A tejet annyira felmelegítjük, hogy a cukor és a vaníliás cukor elolvadjon benne. Amikor a tészta szinte kész (kezd pirulni a teteje - kb. 15-20 perc), kivesszük a sütőből, meglocsoljuk a cukros tejjel és még egy kis 5-10 percre visszatesszük a sütőbe. (Összesen kb. 30-35 perc a sütési idő. Ne szárítsuk ki nagyon a tetejét!)

Neked ajánljuk