Darált húsos pörkölt

Darált húsos pörkölt

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertés darált hús
  • 2 közepes fej hagyma
  • 0,5 dl étolaj
  • 1 borsónyi fokhagymakrém
  • 1 csapott evőkanál pirospaprika
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint őrölt kömény
  • kb. 3 dl víz

Elkészítés:

A hagymát nagyon apróra vágjuk és étolajon szép barnára pirítjuk. Ezután rátesszük a darált húst, amelyet kicsit átpirítunk. (Nem kell nagyon, csak szép darabos és világos színű legyen.)

Ezután megszórjuk pirospaprikával, összeforgatjuk, majd hozzáadjuk a vizet. Felforraljuk, majd takaréklángra vesszük. Hozzáadjuk a fokhagymakrémet és sóval, borssal, őrölt köménnyel ízlés szerint ízesítjük.

A húst puhára főzzük majd kifőtt tésztával tálaljuk.

Neked ajánljuk