Cukormentes-tojásmentes-tejmentes babatorta

Cukormentes-tojásmentes-tejmentes babatorta

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tortaalaphoz:

  • 20 dkg zabpehely
  • rizsital

A töltelékhez és a mázhoz:

  • 50 dkg búzadara
  • 2 liter rizsital
  • 2 rúd vanília
  • 1 kis gerezd cékla

Elkészítés:

A tortaalaphoz a zabpelyhet 1 órára beáztatom annyi rizsitalba, amennyi ellepi, majd addig főzöm, amíg puha lesz.

A tésztát sütőpapírral kibélelt tortaformába öntöm, és 190 fokon megsütöm. Mikor a széle aranybarna, kiveszem a sütőből, és amíg kihűl, elkészítem a tölteléket, mázat.

A cékladarabkát egy kis vízben megfőzöm, a színes levet pedig félreteszem. (A tölteléket természetes módon szerettem volna színezni, ezért vettem a céklából egy kis gerezdet. Ha használunk, akkor még erősebb színeket kapunk).

2 fazékba beletöltöm az 1-1 liter rizsitalt, és hozzáadom a 1-1 vaníliarúd kikapart belsejét és héját. Amikor felforrtak, beleöntöm a 25-25 dkg búzadarát, és pár perc alatt készre főzöm. A vaníliarúd héját közben kiveszem a masszából, és az egyik fazékba belecsorgatom a céklalét. Ez lesz a színes töltelék. Az 1 gerezd céklától a massza enyhén csokibarna árnyalatú lesz.

A tortaformában pihenő zabpelyhes alapra rásimítom a fehér színű tejbegríz réteget, majd a barnát, a tetejét pedig megint fehérrel kenem le, majd a torta tetejére a barna masszából díszeket nyomok egy dísznyomó segítségével.

Neked ajánljuk