Cukormázas túrótorta

Cukormázas túrótorta

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Rafinált ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 db 8 tojásos piskóta

A krémhez:

  • 1 kg túró
  • 2 tasak tejszínhabpor
  • 3 tasak zseléfix
  • 2 tasak tejszín ízű pudingpor
  • 5 dl tej
  • 2 rúd vanília
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 db narancs reszelt héja
  • 4 db citrom leve
  • 2 db narancs leve
  • cukor

A cukormasszához:

  • 1 kg porcukor
  • 2 ek. méz
  • 1 ek. zselatin
  • 1 ek. margarin
  • 1 csepp kék ételfesték
  • 6 ek. víz

Elkészítés:

A cukormasszához, a cukrot leszámítva, kikeverem az összes alapanyagot és lassú tűzön összefőzöm.

A fele porcukrot beleteszem a masszába, átdolgozom, majd a többit is hozzáadagolom, hogy gyúrható legyen, végül becsomagolva fél napot hűtöm.

A krémhez felfőzöm a pudingot és lehűtöm. A felvert tejszínhabporba keverem a pudingot, áttört túrót, vaníliát, cukrot, sót, citrushéjakat és levüket, zseléfixet.

Ha a krém megfelelő, akkor a kész piskótára halmozom.

A cukormasszát átgyúrom, kis margarinnal és bevonom vele a túrótortát.

Neked ajánljuk