Cukkinis fonat és tökpuffancs

Cukkinis fonat és tökpuffancs

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

a fonathoz:

  • 1 kg sertés comb vagy karaj
  • 1 kisebb cukkini
  • 1 tojás
  • 1 kanál mustár
  • 1 tejföl só
  • bors

a puffancshoz:

  • cukkini
  • 2 tojás
  • pici tej
  • liszt
  • fűszerek

Elkészítés:

A húst közepesen vékonyra szeleteljük, kiklopfoljuk és befűszerezzük. A cukkinit kimagvazzuk és csíkokra vágjuk. A hússzeletek egyik végébe vízszintesen vágunk egy csíkot, majd a szeleteket három részre bevágjuk.

A vízszintes lyukba beledugjuk a cukkini csíkot, és befonjuk a hússal. Kivajazott, hagymakarikákkal kirakott tepsibe rakjuk. Pici vizet öntünk alá, alufóliával letakarjuk, és félig megsütjük. Amikor félig megsült, felverünk egy tojást, fél tejföllel és egy kanál mustárral, és a húsra kenjünk kanállal. Készre sütjük és burgonya pürével tálaljuk.

A puffancshoz a cukkinit legyaluljuk és összekeverjük a többi hozzávalóval. (Jó híg állaga legyen!) Forró olajba kanalazzuk és kisütjük.

A receptet Garai Evelin küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk