Csülök sütőzacskóban elkészítve

Csülök sütőzacskóban elkészítve

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 db csontos csülök
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. házi lecsó
  • 0,5 dl bor
  • őrölt kömény
  • wok fűszerkeverék
  • sütőzacskó

A hagymás burgonyához:

  • 1,5 kg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • olaj

Elkészítés:

A megmosott csülkön a bőrt beirdaljuk. Sóval, köménnyel , wok fűszerkeverékkel és reszelt fokhagymával kenjük be. Tepsibe terítünk sütőzacskót és házi lecsót rakunk bele, majd a csülköt és kis bort öntünk bele. Szorosan lezárjuk a zacskót. Pár helyen átszúrjuk a zacskó tetejét, a gőz miatt és 200 fokon sütjük 1,5 órát. Ha kész, akkor a sütőzacskó tetejét levágjuk és így pirítjuk tovább, fél órát.

A hagymás burgonyához héjában főtt krumplit pucolunk és szeleteljük a dinsztelt hagymára, majd összeforgatjuk és kicsit pirítunk rajta, utána sózzuk, végül a csülökkel tálaljuk.

Neked ajánljuk