Csörögefánk

Csörögefánk

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 50 g vaj
  • 2 evőkanál tejföl
  • 2 tojássárgája
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 200 g liszt + a nyújtáshoz

a sütéshez:

  • 300 mi olaj

a szóráshoz:

  • 50 g vaj
  • 2 evőkanál tejföl
  • 2 tojássárgája
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 200 g liszt + a nyújtáshoz
  • 300 mi olaj
  • 10 dkg sárgabarack dzsem
  • 10 dkg porcukor

Elkészítés:

megolvasztott vajat elkeverjük a tejföllel, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és a rumot. Ezután beledolgozzuk a kétféle cukorral és a sóval elvegyített lisztet.

A tésztát 30 percre hűtőbe tesszük, majd lisztezett felületen kb. 2-3 milliméter vastagságúra kinyújtjuk, és derelye vágóval 8 cm hosszú (vagy tetszőleges nagyságú) rombuszokat vágunk. A közepüket hosszanti irányba bemetsszük, és az egyik csücsköt áthúzzuk ezen a résen.

Forró olajban a fánkokat aranybarnára sütjük, majd konyhai papírtörlőre szedjük ki.

Porcukorral meghintve tálaljuk, sárgabarack dzsemet kínálunk hozzá.

Neked ajánljuk