Csokoládés-pisztáciás sütemény a hűtőből

Csokoládés-pisztáciás sütemény a hűtőből

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 150 g vaj, apróra vágva
  • 300 g étcsokoládé, apróra vágva
  • 2 evőkanál juharszirup (vagy méz)
  • 1 evőkanál brandy
  • 100 g sima édes keksz
  • 3/4 csésze szárazon pirított mogyoró, apróra vágva
  • 3/4 csésze pisztácia
  • 5 db szárított
  • füge, apróra vágva
  • 1/2 csésze vörös cukrozott cseresznye, félbevágva

A tetejére:

  • kakaópor

Elkészítés:

Egy 6 cm mély 13 x 22 cm-es süteményforma alját és oldalát sütőpapírral kibéleljük (a papír 5-5 cm-rel lógjon túl mindkét hosszú oldalán).

A csokoládét, a szirupot és a brandyt egy kisebb serpenyőben alacsony lángon kevergetve felolvasztjuk, majd a tűzről levesszük.

Miközben hűl, a kekszet apró darabokra törjük, egy nagy tálba tesszük. Hozzáadjuk a mogyorót, a pisztáciát, a fügét és a cseresznyét, és összekeverjük. Ezután hozzákeverjük a csokoládékrémet is, majd az elkészített formába öntjük. A tetejét lefedjük sütőpapírral, enyhén megnyomkodjuk és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

Másnap a hűtőből kivéve hagyjuk kb. 10-15 percig „kiengedni”, mielőtt szeleteljük. Kakaóval megszórva kínáljuk.

Ha gyerekek is fogyasztják, a brandyt kihagyjuk és ízlés szerint aromával pótolhatjuk.

Neked ajánljuk