Csokoládés macaron

Csokoládés macaron

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 4 nagy tojás (14 dkg)
  • 7 dkg porcukor
  • 23 dkg kristálycukor
  • 12 dkg mandulaliszt
  • csipet só
  • ételfesték

a töltelékhez:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 0,3 dl tejszín

Elkészítés:

A sütőt 150 fokra előmelegítjük. A tojásfehérjéket a porcukorral géppel nagyon keményre verjük. Hozzáadjuk az ételfestéket és még 20 másodpercig verjük.

A mandulalisztet a kristálycukorral, sóval átszitáljuk. Apránként, óvatosan hozzáadjuk a tojáshabhoz, úgy, hogy a hab ne törjön össze. Sütőpapírral kibélelt tepsibe nyomózsákkal adagoljuk a habot, majd 30 percig sütjük.

A tejszínt felforraljuk, beleolvasztjuk a csokoládét. Kicsit állni hagyjuk, ha nem olvadt el jól, betesszük 20 másodpercre a mikróba. Ha kihűlt, 1-1 macaront összeragasztunk vele. Tipp: Mélyhűtött málnával körítve még finomabb.

fotó: Atout France/Hôtel de Crillon

Neked ajánljuk