Csokoládés grillázstorta

Csokoládés grillázstorta

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 15 dkg liszt
  • 5 dkg darált dió
  • 5 dkg kakaópor
  • 6 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 6 g sütőpor

A krémhez:

  • 2 evőkanál rum
  • 15 dkg vaj
  • 3 dl tej
  • 20 dkg porcukor
  • 3 evőkanál liszt
  • 15 dkg darált dió

A grillázshoz:

  • 10 dkg cukor
  • 1 marék dió

A tetejére:

  • 5 dkg étcsoki

Elkészítés:

Elkészítés:

Verjünk habot a cukorból és a tojásfehérjéből!

Keverjük habosra a tojássárgákat a cukorral! Vegyítsük el a kakaót, a lisztet, a darált diót és a sütőport!

Keverjük hozzá a lisztes keveréket és a tojáshabit felváltva a tojássárgás-cukros krémhez!

Süssük meg a kész masszát 180 fokos sütőben 25 perc alatt egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformában!

Krém:

Főzzük össze a tejet a liszttel, majd hűtsük ki! Keverjük habosra a porcukrot a vajjal! Keverjük össze a kettőt! Szórjunk bele darált diót, öntsünk bele rumot, és folytassuk addig a keverést, míg homogén krémet kapunk! Tegyük bele a grillázst is!

A grillázshoz egy tapadásgátlós lábasban 1 maréknyi dióbelet szétterítünk.

Szórjuk meg cukoral, majd hevítsük kevergetés nélkül, amíg a cukor megkaramellázódik! Terítsük szét egy sütőpapírral letakart vágódeszkán, majd várjuk meg, amíg kihűl! Tördeljük darabokra!

Vágjuk ketté a tortát, majd töltsük meg! Vonjuk be kívülről krémmel a tortát! Szórjuk meg a tetejét csokiforgáccsal!

Cikk alatti banner

Neked ajánljuk