Csokoládéöntetes profiterol

Csokoládéöntetes profiterol

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Rafinált ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók 6 személyre:

  • 12,5 dkg víz
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 3 dkg mogyoró
  • 4 ek. cukor
  • 3 tojássárgája
  • 2 pohár tej
  • 2 ek. reszelt csokoládé
  • 1 kk. étkezési keményítő
  • 1 vaníliarúd

Elkészítés:

A vizet a vajjal és kis sóval melegítsük fel. Mikor felforr a víz, húzzuk le a tűzről, és keverjünk hozzá egy marék lisztet, tegyük vissza a tűzhelyre. Pár percig miután összeállt, hagyjuk még főni, de folyamatosan keverjük. Húzzuk le a tűzről, borítsuk hideg felületre.

Mikor kihűlt a tészta, helyezzük vissza a kihűlt edénybe, adjuk hozzá egyenként a tojásokat, de mindegyik után keverjük el. Keverjük addig, míg szakadozni kell.

Habzsákkal formázzunk a tésztából golyókat, és sütőpapírral bélelt tepsiben süssük aranybarnára, 250 fokon kb. 15 perc alatt. Kihűlés után töltsük meg a krémmel fecskendő segítségével.

Lábasban a cukrot és a tojássárgáját keverjük el, adjuk hozzá a lisztet. Melegítsük fel a tejet, és habverővel keverve adjuk a tojásos masszához. Tegyük fel főni, és keverjük folyamatosan. Forrás után még 5 percig főzzük. Hűtsük ki, de néha keverjük meg.

Reszeljünk le 2 evőkanál csokoládét, és olvasszuk fel pár csepp tejjel. 2 tojássárgát, 2 evőkanál cukrot és 1 evőkanál keményítőt keverjünk el, öntsünk hozzá lassan kevergetés közben 1 pohár forró tejet.

Tegyük tűzhelyre, és folyamatosan keverve sűrítsük be a krémet. Ízesítsük vaníliával, adjuk hozzá az olvasztott csokoládét, és hagyjuk kihűlni.

Tegyük be a fagyasztóba, hogy minél jobban kihűljön. A hideg krémmel locsoljuk meg a golyókat.

Neked ajánljuk