Csokoládémousse torta

Csokoládémousse torta

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 7,5 dkg margarin
  • 7,5 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 12,5 dkg liszt
  • 2,5 dkg holland kakaó
  • 1 csomag sütőpor

A krémhez:

  • 15 dkg olvasztott étcsokoládé
  • 3 dl natúr joghurt
  • 15 dkg túró
  • 4 ek. cukor
  • 1 ek. narancslé
  • 1 ek. brandy
  • 9 ek. hideg víz
  • 4 tk. zselatinpor
  • 2 tojásfehérje

Elkészítés:

Keverd habosra a margarint a cukorral és a tojásokkal, majd keverd hozzá a többi hozzávalót is. Öntsd a tésztát egy 26 centi átmérőjű sütőpapíros tortaformába, majd süsd 25 percig. Ellenőrizd tűpróbával.

Ha a kihűlt, borítsd ki a formából, húzd le róla a sütőpapírt. Béleld ki a keretet körbe úgy, hogy a végén majd le tudd húzni.

A krémhez keverd a vízhez a zselatint, majd forrald fel kevergetés mellett. Hagyd kihűlni.

Turmixold össze a krém többi hozzávalóját (a zselatin és a krém KIVÉTELÉVEL). Forgasd hozzá a habbá vert tojásfehérjét, majd a már kihűlt zselatint.

A krémet simítsd a tortára, és hagyd egy fél napig a hűtőben.

Tipp: Díszítés képpen reszelj a tetejére csokit.

Neked ajánljuk