Csokoládémousse eperfagyival

Csokoládémousse eperfagyival

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 15 dkg legalább 70 % kakaó tartalmú étcsokoládé
  • 4 tojás + 2 tojásfehérje
  • 4-6 evőkanál hideg habtejszín
  • 4 evőkanál feketekávé
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • eperfagylalt

Elkészítés:

Szétválasztjuk a tojásokat. A sárgáját kikeverjük a vaníliás cukorral, a fehérjét kemény habbá verjük. Vízgőz fölött megolvasztjuk a kockákra tört csokoládét. Hozzákeverjük a tojássárgáját, majd ebbe a masszába óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot és a felvert tejszínt. Hozzáadjuk a feketekávét.

Üvegpoharakba kanalazzuk és a hűtőbe tesszük, hogy kellő állagú legyen (lehetőség szerint legalább egy éjszakát álljon a hűtőben).

Eperfagyi gombóccal tálaljuk.

Neked ajánljuk