Csokoládékupola

Csokoládékupola

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg cukor
  • 6 db tojás
  • 12 dkg liszt
  • 5 dkg étkezési keményítő
  • 6 dkg olvasztott vaj
  • 4 dkg kakaó
  • 1 tk. reszelt narancshéj

A töltelékhez:

  • 40 dkg étcsokoládé
  • 4 dl tejszín
  • 1/2 tk. mézeskalács-fűszerkeverék
  • 1/2 narancs reszelt héja
  • 4 ek. erős feketekávé
  • 4 ek. rum

A díszítés:

  • 3 dl tejszín
  • 1 tasak habfixáló

A szóráshoz:

  • kakaó
  • csokiforgács

Elkészítés:

A tésztának 6 tojást, cukorral, kis sóval kikeverem, robotgéppel, 10 percen át, nagy fokozaton. Ehhez adagolok kakaós, keményítős lisztet, majd az olvasztott vajat is hozzáadom. Sütőpapírral borított tortaformába simítom és 180 fokon sütöm, 25-30 percig. Kicsit pihentetem, majd kiveszem a formából és 2 lapra felezem.

Forró tejszínbe tördelem a csokit, majd megolvasztom és lehűtöm hűtőben, időnként átkeverve. Habverővel krémesre keverem, majd a mézeskalács-fűszerkeverékkel és narancshéjjal ízesítem.

Félgömb formát fóliával borítok, majd a krém felét belesimítom és az egyik lapot rárakom, rummal, fele kávéval csepegtetem. A maradék krémmel, utána a következő lappal is befedem, szintén lecsepegtetem és 4 órán át hűtöm.

Utána kiveszem, majd a felvert tejszínt habfixálóval keverem és bevonom a torta külsejét, majd kakaóval meg csokiforgáccsal díszítem.

Neked ajánljuk