Csokoládé alagút karamellás mogyoróval, kávés babapiskóta talpon

Csokoládé alagút karamellás mogyoróval, kávés babapiskóta talpon

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

a csokis réteghez:

  • 200 g étcsokoládé
  • 3 dl tejszín

a karamellás mogyoróhoz:

  • 150 g cukor
  • 1,5 dl tejszín
  • 150 g mogyoró

a babapiskóta alap:

  • 12 db babapiskóta
  • 1 dl kávé

a tetejére:

  • 0,5 dl tejszín
  • 0,5 dl kávé
  • 150 g étcsokoládé

Elkészítés:

Egy hosszúkás sütőformát kibélelünk fóliával. A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk. A tejszínt kemény habbá verjük és beleforgatjuk az olvasztott csokoládét, majd belesimítjuk a formába.

A cukrot addig karamellizáljuk, amíg aranybarna nem lesz, majd folyamatos keverés mellet hozzáöntjük a tejszínt, amit előtte langyosra melegítettünk.

Összeforraljuk, hogy az esetlegesen keletkező darabok elolvadjanak, és hozzáadjuk a mogyorót. Ezt a mogyorós masszát elsimítjuk a csokis rétegen. A babapiskótákat megfogatjuk a kávéban, és lezárjuk vele a süteményt. Hűtőszekrénybe tesszük egy órára.

A csokoládé öntethez a kávét és a tejszínt felforrósítjuk, és az étcsokoládét felolvasztjuk benne. A süteményt egy tányérra borítjuk, és a tetejére csurgatjuk a csokiöntetet. Mogyoróval díszítjük.

A receptet Kovács Noémi küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk