Csokis szilvatorta

Csokis szilvatorta

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A morzsatésztához:

  • 12,5 dkg margarin
  • 12,5 dkg búzaliszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 6 dkg porcukor
  • kevés őrölt fahéj

A piskótához:

  • 3 db tojás
  • 4 ek. víz
  • 10 dkg búzaliszt
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 dkg kakaó
  • 2 tk. sütőpor
  • 9 dkg étkezési keményítő
  • 1 dl szilvapálinka

A töltelékhez:

  • 2 dl szilvalé (befőtt leve)
  • 1 üveg szilvabefőtt
  • 1 csomag színtelen tortazselé
  • kevés őrölt fahéj

A tejszínes krémhez:

  • 4 dl hideg tejszín
  • 5 dkg csokoládéforgács
  • 2 csomag habfixáló

A díszítéshez:

  • 25 dkg marcipán
  • 2 ek. kakaó

Elkészítés:

A szilvabefőttet egy szűrőn lecsöpögtetem, miközben a levét felfogom. A gyümölcsöt ketté vágom. A tortaformát sütőpapírral bélelem. A sütőt pedig előmelegítem.

A morzsatésztához egy keverőedényben a hozzávalókat konyhai robotgéppel finom morzsává keverem. A masszát egyenletesen a sütőformába simítom, és egy evőkanál segítségével jól a forma aljához nyomkodom.

A piskótához egy keverőedényben a tojást a vízzel konyhai robotgéppel a legmagasabb fokozaton habosra keverem. Hozzáadom a cukrot, a vaníliás cukrot, és további 2 percig keverem. A lisztet, a sütőport, az étkezési keményítőt és a kakaóport elkeverem, és konyhai robotgép legalacsonyabb fokozatán a masszához keverem. A masszát a sütőformában egyenletesen elsimítom. A tepsit a sütő alsó részébe tolom, és a süteményt 180 fokon 30 perc alatt megsütöm.

Sütés után a süteményt egy kés segítségével a sütőformától elválasztom, a formából kiveszem. Sütőpapírral együtt sütőrácson hagyom kihűlni. Miután a piskóta kihűlt, a sütőpapírt óvatosan eltávolítom. A piskótalapot egy tortatálra helyezem, és vízszintesen kettévágom.

A töltelékhez a szilva levét felforralom, és a tortazselét elkeverem benne. Fahéjjal ízesítem, és a szilvát is hozzákeverem. Kicsit hűlni hagyom.

Az alsó tortalapot a szilvapálinka felével meglocsolom, és a szilvás tölteléket egyenletesen elosztom rajta. Ráhelyezem a felső tortalapot, enyhén megnyomom, és a maradék pálinkával meglocsolom.

A krémhez a tejszínt a vaníliás cukorral és a habfixálóval elkeverem, majd kemény habbá verem. Hozzáadom a csokoládéforgácsot. A krém harmadával a sütemény szélét megkenem, a maradék krémet kupolaformában a tortán elterítem.

A marcipánmasszát kinyújtom, és a tortát befedem. A marcipánt a torta széleihez simítom, és enyhén hozzá is nyomom. A marcipán nem illeszkedő csücskét összenyomkodom, és egy késsel levágom. A tortát kakaóporral meghintem. A marcipánvégekből csillagokat formázok, és a tortára helyezem.

Tálalásig, legalább 2 órára a hűtőszekrénybe helyezem.

Neked ajánljuk