Csokis szelet

Csokis szelet

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók a tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 1,5 dl tejföl
  • 2 db tojás
  • 22 dkg vaj
  • 10 dkg keserű csokoládé
  • 1,5 dl víz
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 27 dkg barna cukor

A mázhoz:

  • 20 dkg keserű csokoládé
  • 1 evőkanál vaj
  • 6 evőkanál víz
  • 3 evőkanál tejszín

Elkészítés:

Elkészítés:

Vajazzunk ki egy kisebb tepsit! Olvasszuk fel a csokit kis vízzel egy lábasban! Keverjük össze a lisztet, a cukrot, a sütőport egy tálban, majd adjuk hozzá a csokimasszát is! Tegyük bele a tejfölt és a tojást is!

Simítsuk a tepsibe a tésztát, majd süssük meg háromnegyed óra alatt 190 fokra előmelegített sütőben!

Hagyjuk hűlni a tésztát!

Máz:

Olvasszuk meg a csokit, majd keverjük bele a tejszínt és a vajat!

Öntsük a mázat a tésztára!

Neked ajánljuk