Csokis-málnás piskóta

Csokis-málnás piskóta

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 5 egész tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál keserű kakaó
  • 1 evőkanál víz
  • csipet só
  • 2 kávéskanál zselé por
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet sütőpor

a krémhez:

  • 5 egész tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál keserű kakaó
  • 1 evőkanál víz
  • csipet só
  • 2 kávéskanál zselé por
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet sütőpor
  • 250 g laktózmentes mascarpone
  • 2 dl laktózmentes cukrászhab
  • 2 evőkanál porcukor
  • 20 dkg friss málna

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval és 1 evőkanál cukorral felverjük. A sárgáját kikavarjuk a maradék cukorral és a vízzel, majd hozzáadjuk a kakaóport, a lisztet és a sütőport, majd alaposan összekeverjük.

A keményre vert tojásfehérje hab negyedével fellazítjuk lisztes tésztát, majd apránként beleforgatjuk a maradék habot. Sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 12 perc alatt megsütjük.

Egy konyharuhát meghintünk liszttel, erre ráborítjuk a megsült tésztát és lehúzzuk róla a sütőpapírt. A konyharuha segítségével feltekerjük és hűlni hagyjuk.

Amíg hűl a piskóta, elkészítjük a krémet. A mascarponét habosra verjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. A tejszínhabot szintén kemény habbá verjük a zseléporral, majd összekeverjük a mascarponés masszával.

A piskótát kitekerjük, megkenjük a tejszínes mascarpone krémmel, megszórjuk a friss málnával, ismét feltekerjük (sokszorosan, sütőpapírral), a hűtőbe tesszük 2 órára, hogy a krém megdermedjen.

Kivesszük a hűtőből a piskóta tekercset és a megmaradt krémmel habrózsákkal kidíszítjük. A rózsák mellé friss málnát rakunk.

Hasonló receptek