Csokis kókusztalp

Csokis kókusztalp

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 40 dkg rétesliszt
  • 25 dkg porcukor
  • 2 db tojás
  • 3 vaníliás cukor
  • 2 kis pohár tejföl
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 18 g sütőpor

a krémhez:

  • 2 csomag csokoládés pudingpor
  • 5 dl tej
  • 4 evőkanál mogyorókrém
  • 10 dkg cukor
  • 25 dkg vaj

a mázhoz:

  • 15 dkg csokoládé
  • 1 evőkanál olaj

a díszítéshez:

  • 1 csapott evőkanál kókuszreszelék
  • (a tepsi 23 ×38 cm-es)

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összekeverjük, jól kidolgozzuk. Sütőpapírral fedett tepsibe öntjük, és 180 fokra melegített sütőben megsütjük.

A krémhez a tejet a pudingporokkal, cukorral csomómentesre keverjük, sűrű krémmé főzzük és kihűtjük. A kihűlt pudingos krémhez keverjük a mogyorókrémet és a vajjal kihabosítjuk. A kihűlt süteményre kenjük, szépen elsimítjuk.

A csokoládét az olajjal mikróban felolvasztjuk, csomómentesre keverjük és a krémre csurgatjuk. A tálcát jól megrázogatjuk, hogy szép sima legyen a süteményen a bevonat. Kókuszreszelékkel meghintjük és hűtőbe tesszük.

Pár óra múlva tetszés szerint felszeleteljük, úgy kínáljuk.

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!

Hasonló receptek