Csokis kókuszgolyó torta

Csokis kókuszgolyó torta

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a kókuszgolyóhoz:

  • 25 dkg krémtúró
  • 10 dkg kókuszreszelék (Bio)
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojássárgája
  • *

a tésztához:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg vaj
  • 12 dkg cukor)
  • 12 dkg rizsliszt (GM
  • 1 tasak sütőpor
  • 1 evőkanál étkezési keményítő (Haas)
  • 4 tojás
  • 1 evőkanál kefir

a tetejére:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 1 dl habtejszín

Elkészítés:

A kókuszgolyók hozzávalóit jól összedolgozzuk. A massza jól formázható kell legyen, ha nem elég kemény, még kevés kókuszt keverünk bele.

Amikor a massza készen van, vizes kézzel golyókat formálunk belőle, fóliával bélelt tányérra tesszük és hűtőben pihentetjük, amíg a tésztát megcsináljuk.

A csokoládét és a vajat felolvasztjuk. A tojásokat kikeverjük a cukorral, beledolgozzuk a kefirt. A langyosra hűtött csokoládét a tojással összekeverjük. A lisztet, a keményítőt és a sütőport a masszába keverjük.

A kókuszgolyókat sütőpapírral bélelt, lekapcsolható oldalú (24 cm-es) formába tesszük, egymástól kisebb távolságra, majd ráöntjük a tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben nagyjából 35 perc alatt megsütjük. Amikor megsült, picit hűlni hagyjuk, közben a csokoládét felolvasztjuk és belekeverjük a NEM felvert tejszínt.

A tészta tetejét bevonjuk a csokoládéval, amikor már majdnem megkeményedett, megszórhatjuk kókuszreszelékkel.

Lehűtve szeleteljük.

A receptet Szepesi Ágnes küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk