Csokis fatörzs

Csokis fatörzs

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál víz
  • fél csomag sütőpor

a krémhez:

  • 3 tojás
  • 10 evőkanál cukor
  • 2 púpozott evőkanál kakaópor
  • 25 dkg margarin

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a cukorral és a vízzel jó habosra verjük. A tojásfehérjét felverjük, a lisztet a sütőporral elkeverjük. A tojássárgájás masszához keverjük váltakozva a habot és a lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben megsütjük.

Kiborítjuk egy nyújtódeszkára, lehúzzuk róla a papírt és még melegen feltekerjük, hagyjuk kihűlni. A krémhez a tojásokat egy habüstbe ütjük. Hozzáadjuk a cukrot, kakaóport, majd vízgőz fölött kb. 20 perc alatt folyamatosan kevergetve sűrű krémmé főzzük. Ezután hagyjuk hűlni, de közben néhányszor megkeverjük. Ha már éppen csak langyos, apránként gépi habverővel beledolgozzuk a szobahőmérsékletű margarint.

A piskótatekercset megkenjük a krémmel, kívülről is körbekenjük és tetszés szerint díszítjük. A fatörzs mintához villával húzunk a krémbe csíkokat, faerezeteket.

Hűtőben pár órát pihentetjük, hogy szépen tudjuk szeletelni.

A receptet Cseh Borbála küldte be. Köszönjük!

Cikk alatti banner

Neked ajánljuk