Csokis diótorta

Csokis diótorta

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Hozzávalók:

  • 30 dkg finomliszt
  • 10 őrölt dió
  • 25 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 3,75 dl tej
  • 1 csomag sütőpor

A krémhez:

  • 3 db tojás
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál sötét kakaópor (holland a legjobb)
  • 3 evőkanál cukor
  • 5 dl tej
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg étcsokoládé

A díszítéshez:

  • 1-1,5 dl habtejszín, gyümölcs, vagy más díszítő

Elkészítés:

A tésztához való tojásokat egy tálba ütjük, hozzámérjük a cukrot, a tejet, és habverővel elkeverjük. Belekanalazzuk a darált diót, aztán beleszitáljuk a lisztet és a sütőport.

A masszát egy sütőpapírral kibélelt 24 cm-es kerek kapcsos tortaformába töltjük, kicsit az asztalhoz ütögetjük, hogy a levegő kijöjjön belőle, ne legyenek nagy buborékok sütés közben.

Közben közepes fokozatra kapcsoljuk a sütőt, és ha már elég meleg, betesszük sülni a tésztát, kb. 25 percre. (Ez persze sütő függő, érdemes odafigyelni rá.)

Közben megfőzzük a krémet. A tejből egy 2 dl-nyit tálkába öntünk, ebben elkeverjük a cukrot, a kakaóport és a lisztet. A maradék három decit feltesszük főni, és ha már gyöngyözik, beleöntjük a lisztes keveréket, és állandóan kavargatva sűrűre főzzük. Ha már elég sűrű, levesszük a tűzről, belekockázzuk a csokoládét és addig kevergetjük, míg a csoki felolvad.

Hagyjuk langyosra hűlni, majd a margarint beletesszük, és gépi habverővel simára dolgozzuk. A kihűlt tésztáról lehúzzuk a sütőpapírt, két lapba vágjuk. Megtöltjük a krém 3/4 részével, majd a maradékkal egyenletesen bevonjuk. Végül 1-1,5 dl habtejszínt kemény habbá verünk, és azzal feldíszítjük a tortát.

A receptet Sikli Timi küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk