Csokikrémes isler

Csokikrémes isler

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg darált dió
  • 1 vaníliás cukor
  • 20 dkg porcukor
  • 2 tojássárgája
  • 10 dkg margarin
  • pici só
  • kis reszelt citromhéj

a krém hozzávalói:

  • 1 db Dr. Oetker csokoládé puding
  • 3 dl víz (vagy tej)
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • pici rum vagy rum aroma
  • 1-2 evőkanál kakaó

a tetejére:

  • ét tortabevonó
  • kevés fehér csoki

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, és folpacka csomagolva egy-két órára a hűtőbe tesszük.

Közben elkészítjük a krémet. A vízben (vagy tejben) megfőzzük a pudingot, kihűtjük. A margarint habosra keverjük a cukorral, majd a kihűlt pudinghoz adjuk, és a többi hozzávalóval szép simára keverjük.

A tésztát kiszúrjuk (6 cm-es a kiszúró), sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt szép rózsaszínűre sütjük.

Ha kihűlt, a krémmel egyet-egyet összeragasztunk. Csokoládéval vonjuk be, ha megdermedt, fehér csokival csíkokat húzunk a tetejére.

A receptet Vankó Sándorné küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk