Csirkevadas

Csirkevadas

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 70 dkg csirkehús
  • 15 dkg zsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • mustár
  • babérlevél
  • 1 pohár tejföl
  • 1 citrom

A zsemlegombóchoz:

  • 1 db tojás
  • liszt
  • kevés só
  • 2 db zsemle
  • víz

Elkészítés:

Zsírban megdinsztelem a hagymát, a sárgarépát, a fehérrépát és a húst belerakom, megsózom, majd felengedem vízzel.

Miután megfőtt, kiszedem a húst és a zöldségeket a lébe belepaszírozom, mustárt és tejfölt keverek bele, felforralom, majd citromlével ízesítem.

A zsírban megpirítom a felkockázott zsemléket. A tojással, a liszttel és kevés vízzel galuskatésztát keverek, amibe belekeverem a pirított zsemlekockákat.

Miután megfőztem a galuskát, a hússal együtt belekavarom a szaftba.

Neked ajánljuk