Csirkés tekercsek fűszeres mártással

Csirkés tekercsek fűszeres mártással

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 2 teáskanál olívaolaj
  • 1 vöröshagyma, apróra vágva
  • 1 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 2 szelet (80g) teljes kiőrlésű szikkadt kenyér
  • 500 g csirkemell, vékonyra vágva
  • 2 evőkanál apróra vágott friss petrezselyem
  • 2 evőkanál apróra vágott friss metélőhagyma
  • 120 g cukkini, finomra reszelve
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 teáskanál finomra reszelt citromhéj
  • bors
  • 3 lap fagyasztott leveles tészta
  • 1 tojás, enyhén felverve
  • 1 evőkanál szezámmag

A gyógynövény mártáshoz:

  • 200 g csökkentett zsírtartalmú natúr joghurt
  • 2 evőkanál apróra vágott friss petrezselyem
  • 2 evőkanál apróra vágott friss menta
  • 2 evőkanál apróra vágott friss metélőhagyma
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 gerezd fokhagyma, megtisztítva

Elkészítés:

A mártás hozzávalóit egy botmixerben összekeverjük.

Az olajat egy serpenyőben alacsony lángon felmelegítjük. Beletesszük a hagymát és a fokhagymát és gyakran kevergetve puhára pároljuk. Ezután a tűzről lehúzzuk és hűlni hagyjuk.

A kenyeret morzsává daráljuk és egy tálba tesszük, A csirkét is pépesre mixeljük, a morzsához adjuk a fokhagymás hagymával, a petrezselyemmel, a snidlinggel, a cukkinivel a citromlével együtt és összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk.

A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A leveles tésztát felengedjük és elfelezzük, így tésztarészt kapunk.

A csirkés masszából minden tészta közepébe egy adagot teszünk, a tészta széleit vízzel megkenjük és a tölteléket becsomagoljuk, a tésztaszeleket összenyomjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük az összeillesztett részükkel lefelé, a tetejüket megkenjük tojással, meghintjük szezámmaggal.

A forró sütőbe téve kb. 25 percig sütjük (amíg a csirkés töltelék megfő, a tészta teteje pedig aranysárgára sül), és a mártással tálaljuk.

Neked ajánljuk