Csirkés mexikói rúd

Csirkés mexikói rúd

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 2 db közepes vöröshagyma
  • 50 dkg csirkemell filé
  • 6 db tojás
  • 1 db pritaminpaprika
  • 3 db közepes sárgarépa
  • 20 dkg zöldborsó
  • 1 db zöld kaliforniai paprika
  • só (ízlés szerint)
  • bors (ízlés szerint)
  • 5 evőkanál napraforgó olaj

Elkészítés:

A zöldborsót és a karikára vágott sárgarépát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Olajon megdinszteljük a megpucolt és felkockázott hagymákat, majd megpirítjuk rajta a felkockázott csirkemellet.

Kivajazott, 1 evőkanál zsemlemorzsával meghintett sütőformába öntjük a csirkével összekevert zöldségeket, és a felkockázott paprikákat, végül ráöntjük a felvert tojásokat, és óvatosan elkeverjük.

Közepesen forró (180 fokra előmelegített) sütőben készre sütjük, majd a formából kiborítjuk. Miután kihűlt, szeleteljük.

Neked ajánljuk