Csirkés-gombás tésztakosárkák

Csirkés-gombás tésztakosárkák

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztakosárkákhoz:

  • 2 dkg szárított vargánya gomba
  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 6 dkg liszt
  • 1/2 tk. cayenne-bors
  • 1 tk. só
  • őrölt bors
  • 2 ek. olívaolaj
  • 2,5 dkg vaj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg csiperkegomba
  • 8 cl száraz fehérbor
  • 1,25 dl főzőtejszín
  • 1 ek. friss zsályalevél
  • 50 dkg leveles tészta
  • 2 tojássárgája

A salátához:

  • 4 marék kevert zöldsaláta
  • 8 dkg aszalt szilva (beáztatva)
  • 4 ek. olívaolaj
  • 2 ek. balzsamecet
  • 1 tk. dijoni mustár
  • bors

Elkészítés:

Áztassuk be a gombát fél órára.

Kockázzuk fel a csirkemellet.

Keverjük össze a sót, a borsot, a lisztet, majd ebbe forgassuk bele a csirkemell kockákat. Süssük a kockákat aranysárgára egy serpenyőben, csepegtessük le őket.

A csirke zsiradékán pirítsuk meg a felaprózott gombát, hagymát és fokhagymát, majd öntsük fel borral. 5 perc rotyogás után vegyük le a tűzről, forgassuk bele a csirkehúst. Szórjuk meg zsályával.

A leveles tésztát lisztezett deszkán nyújtsuk 4 mm vastagra. Szaggassunk belőle 8 nagyobb, és 8 kisebb kört.

Béleld ki a nagyobb korongokkal a muffinformát, kanalazd a kosárkákba a tölteléket.

Keng meg a tészta szélét tojássárgával, majd fedd be a kisebb korongokkal. A szélüket nyomkodjuk le, szurkáljuk meg a tetejüket villával, kenjük meg a tetejüket tojássárgával.

Süssük 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt ropogósra.

A salátához készítsünk a mustárból, a balzsamecetből és az olívaolajból kevés sóval, borssal dresszinget. A salátát szórjuk meg a felcsíkozott aszalt szilvával, majd Öntsük le a dresszinggel.

Hasonló receptek