Csirkés bulgurral töltött kaliforniai paprika

Csirkés bulgurral töltött kaliforniai paprika

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 6 darab kaliforniai paprika
  • 250 g csirkemellfilé
  • 200 g bulgur
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • bors
  • 2 teáskanál őrölt pirospaprika
  • víz
  • olaj

Elkészítés:

A megmosott paprikák kalapját levágjuk, majd óvatosan eltávolítjuk a magházukat. A bulgurt puhára főzzük forrásban lévő, sós vízben

A hagymát üvegesre pirítjuk az olajon, hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát, az apróra felkockázott csirkemellet és kifehéredésig pároljuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. 15-20 perc alatt fedő alatt megpároljuk. Ezután összeforgatjuk a megfőtt bulgurral és egy evőkanállal a paprikákba töltjük. A vágott felüket megkenjük egy kevés olajjal, majd visszatesszük a kalapjaikat.

180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 20 percig sütjük. (Ha ropogósabbra szeretnétek a paprikát elegendő a 20 perc, ha lágyabbra, puhábbra szeretnétek akkor legalább 30 percig süssétek, de vigyázzatok, mert megéghet a paprika teteje).

Neked ajánljuk