Csirkenyárs diós zellerkrémmel

Csirkenyárs diós zellerkrémmel

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg zeller
  • 15 dkg burgonya
  • 6 dkg gorombára darált pörkölt dió
  • őrölt bors
  • reszelt szerecsendió
  • 2 evőkanál tejföl
  • 0,5 dl olívaolaj

A hús-rudakhoz:

  • 40 dkg nagyon finomra darált szárnyas hús
  • 4 szelet tósztkenyér
  • 1 db tojás
  • 1 dl tejszín
  • 1 evőkanál gorombára vágott zeller zöld
  • őrölt bors
  • 2 evőkanál olaj

A tálaláshoz:

  • ízlés szerinti saláta

Elkészítés:

Megtisztítjuk, megmossuk a zöldségeket, a zellert és a burgonyát vékony szeletekre vágjuk, és kevés vízzel puhára főzzük.

Míg a zeller fő, elkészítjük a hús-rudakat. A finomra darált húst összekeverjük a tojással, a tejszínnel, a lehéjazott, megáztatott és kinyomkodott kenyérbéllel, sóval, borssal, zeller zölddel. A húspüréből ujjnyi darabokat formázunk, előzőleg 20 percig vízbe áztatott pálcikára húzzuk, és tepsibe tesszük. Meglocsoljuk olajjal és kevés vizet öntünk alá. 200 fokosra előmelegített sütőben 20 percen át sütjük.

A megfőtt, zelleres burgonyát leszűrjük, sózzuk, borsozzuk, és reszelt szerecsendióval ízesítjük. Hozzáadjuk a dió harmadát, az olajat, majd botmixerrel sima krémet készítünk belőle. Végül belekeverjük a tejfölt, hogy selymes legyen.

A krémet tálkába szedjük, tetejére szórjuk a maradék diót. A sült hús-rudakat is tálkába rendezzük, és tetszőlegesen salátával díszítjük, amit mellé is kínálhatunk.

Neked ajánljuk