Csirkemelles rakott karfiol

Csirkemelles rakott karfiol

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 2 tasak gyors rizs
  • 1 közepes fej karfiol (70-80 dkg)
  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 3 dkg vaj
  • 4 dl tejföl
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 0,5 dl olaj
  • bors
  • ételízesítő

Elkészítés:

Elkészítés: A rizst ételízesítővel, őrölt borssal fűszerezett vízben puhára pároljuk. (Ha teszünk bele egy fél zöldpaprikát, még finomabb ízt kapunk!)

A karfiolt kis rózsákra szedjük, és sós vízben puhára pároljuk, majd lecsepegtetjük.

A csirkemellfilét apró kockákra vágjuk, majd egy serpenyőben 2-3 perc alatt lepirítjuk. Őrölt borssal, sóval, ételízesítővel fűszerezzük, majd rátörjük a fokhagymát, és pici olajjal meglocsoljuk. Összekeverjük, pici vízzel felengedjük, majd fedő alatt puhára pároljuk. Amikor a hús megpuhult, a fedőt levéve lepirítjuk.

Egy közepes méretű hőálló tálat kivajazunk, majd az előkészített alapanyagokat rétegelve belehelyezzük. A rózsákra szedett megfőtt karfiolt helyezzük elsőként a tál aljára, majd a párolt rizst. Ezt követően bőségesen megkenjük tejföllel, majd a fűszeres csirkemellkockákat helyezzük rá. Ezt a sorrendet még egyszer megismételjük, majd a tetejét szintén tejföllel zárjuk.

Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.

Neked ajánljuk