Csirkemell-tekercs csalánnal töltve, medvehagymás hercegnőburgonyával

Csirkemell-tekercs csalánnal töltve, medvehagymás hercegnőburgonyával

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 db nagy kicsontozott csirkemell
  • 10-15 dkg csalán
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 citrom leve
  • 5 dkg vaj
  • 1-2 evőkanál olaj
  • bors
  • római kömény

A burgonyához:

  • 3 db közepes burgonya
  • 10 szál vékonyra vágott medvehagyma
  • 5 dkg füstölt sajt
  • 4 dkg vaj
  • curry
  • brokkoli
  • szódabikarbóna

Elkészítés:

A csalánt kevés vajon megdinsztelem és aprított fokhagymával római köménnyel illetve sóval ízesítem.

A csirkemellet 4 szeletre vágom, kissé klopfolom, sózom, borsozom. A csalánt elsimítom rajta és óvatosan feltekerem a szeleteket, majd fehér cérnával összekötöm, hogy a töltelék ne forduljon ki belőle.

A meleg vaj és az olaj keverékével hirtelen megpirítom minden oldalról, majd ismét fűszerezem, ha szükséges, ráöntöm a citromlevét és fedő alatt puhára sütöm.

A hercegnőburgonyához a burgonyából pürét készítek. Medvehagymával, sóval ízesítem és a reszelt sajttal simára keverem. Nyomózsákba teszem, sütőpapírral bélelt tepsibe kis halmokat készítek belőle és előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütöm. (Akkor jó, ha a széle pirul.) Kiemelem a sütőből, majd 5 perc eltelte után felszedem a papírról.

A brokkolit sós, késhegynyi szódabikarbónával meghintett vízben ropogósra főzöm, majd tányérra teszem a hússal és a burgonyával.

Neked ajánljuk