Csirkemell gyümölcsmártásban

Csirkemell gyümölcsmártásban

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

4 személyre:

  • 2 filézett csirkemell
  • 40 dkg rebarbara
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 dl száraz fehérbor
  • fél citrom reszelt héja
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 dl tejszín
  • 1 teáskanál liszt
  • 1 mokkáskanál ételízesítő

Elkészítés:

A csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük, és csíkokra vágjuk. A rebarbarát megmossuk, leszálkázzuk, és feldaraboljuk. Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, és a húst adagonként hirtelen megsütjük. Megszórjuk az ételízesítővel, kiszedjük, és melegen tartjuk. A rebarbarát a megmaradt zsiradékba tesszük, felöntjük a borral, kissé megpároljuk, majd hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a cukrot, és lefedve kb. 15 perc alatt puhára pároljuk.

A rebarbarát a hús mellé szedjük. A tejszínt simára keverjük a liszttel, és a rebarbara párolólevét besűrítjük vele. A húst és a rebarbarát a mártásba forgatjuk, és még egyszer felforraljuk.

Hasonló receptek