Csirkemell gombával töltve

Csirkemell gombával töltve

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 csontos csirkemell
  • 2 csirkecomb
  • 20 dkg gomba
  • 2 főtt tojás
  • 1 tojás
  • 1/2 hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 2 zsemle
  • pici tej

Elkészítés:

Alaposan megmosom a csirkedarabokat, és az egyik ujjammal óvatosan elválasztom a bőrt a hústól, de vigyázok, hogy ne szakadjon ki. Ha ez kész, besózom a csirkét, és félreteszem.

Kevés olajon megdínsztelem a hagymát, majd mehet rá a fokhagyma és az összevágott gomba is. Összepárolom, fűszerezem sóval, borssal, és elfőzöm a gomba által engedett levet. Amikor már megpuhult a gomba, rászórom a petrezselymet, összekeverem, és hagyom kicsit hűlni.

Amikor már langyosra hűlt, hozzáadom az összevágott főtt tojást, a tejbe áztatott és jól kifacsart zsemlét és az egész tojást. Alaposan összekeverem, hogy viszonylag homogén masszát kapjak. Fűszerezem ételízesítővel, borssal, majorannával.

Megtöltöm az előkészített csirkét. Bőven teszek a bőr alá, de hagyokk helyet a tölteléknek a dagadáshoz. A csirkét kiolajozott tepsibe teszem, kevés vizet öntök alá, bekenem a csirke bőrét egy kis vajjal, és alufóliával lefedem.

Előmelegített 175 fokos sütőben sütöm 1 órát, majd leveszem az alufóliát, és megpirítom a csirkét.

Krumplipürével kínálom.

Neked ajánljuk