Csirkemájpástétom

Csirkemájpástétom

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 gerezd fokhagyma
  • 0,5 fej hagyma
  • bors
  • 2 evőkanál tejszín
  • 4 db csirkemáj
  • 5 dkg vaj
  • 0,3 dl konyak
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítés:

Elkészítés:

Mossuk meg és daraboljuk fel húst!

Olvasszuk fel a vaja egy serpenyőben, és pároljuk puhára az apróra vágott hagymákat! Rakjuk bele a májat, sózzuk, borsozzuk, majd süssük erős lángon! Ezután mérsékeljük a lángot! Locsoljuk meg konyakkal, és forraljuk el 1 perc alatt az alkoholt!

Pépesítsük el a sült májat! Ha túl száraznak találjuk, adhatunk hozzá tejszínt. Béleljünk ki fóliával egy pudingformát! Rakjuk bele a pástétomot, majd dermesszük meg!

Tálaláskor tányérra borítjuk.

Hasonló receptek