Csirkefalatok szezámmagos bundában

Csirkefalatok szezámmagos bundában

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 40 dkg csirkemellfilé

a sütéshez:

  • 1 liter olaj

a páchoz:

  • fél kávéskanál só
  • fél kávéskanál bors
  • fél kávéskanál cukor
  • 2 evőkanál olaj

a bundához:

  • 12 dkg liszt
  • 1 egész tojás
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 kávéskanál só
  • 1,5 dl víz

a sziruphoz:

  • 2 evőkanál méz
  • 3 evőkanál cukor
  • 2-3 evőkanál ketchup
  • 1 kávéskanál
  • 10%-os ecet
  • 1 kávéskanál Erős Pista
  • 1-2 evőkanál szójaszósz
  • 1-2 marék szezámmag

Elkészítés:

A csirkemellet felkockázzuk, majd bepácoljuk.

A bunda hozzávalóit csomómentesre keverjük, a pácból kivett kockahúsokat ebben megforgatva forró olajban kisütjük.

Összeállítjuk a szirupot (a hozzávalókat összekeverjük) és meghempergetjük benne a kész húsfalatokat, és azonmód forrón, tetszés szerinti körettel, tálaljuk.

A receptet Wagensommer Alexandra küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk