Csirke Vindaloo

Csirke Vindaloo

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 2 csirkemell
  • 3 paradicsom
  • 1 konzerv paradicsomsűrítmény
  • 2 kávéskanál
  • 2 evőkanál koriandermag
  • 2 teáskanál római kömény
  • 2 teáskanál bors
  • 2 teáskanál só
  • 2 teáskanál pirospaprika (csípős)
  • 2 evőkanál gyömbér
  • 2 teáskanál fahéj
  • 2 teáskanál cayenne bors
  • 2 teáskanál mustármag
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy vagy vöröshagyma
  • 3 evőkanál fehérborecet
  • 40 dkg burgonya
  • olaj

Elkészítés:

Először készítsük el a paradicsomos mártást. Ehhez vágjuk fel a paradicsomot és adjuk hozzá a sűrítményt.Őrölt kömény, a fekete bors, a kardamommag, a fahéj és a mustármag keverékét. Ezt adjuk hozzá a paradicsomszószhoz, majd sózzuk, borsozzuk, illetve öntsük hozzá a fehérborecetet is.

2. Olajon pirítsuk meg a vöröshagymát, majd adjuk hozzá a finomra vágott fokhagymát, illetve szórjuk meg gyömbérrel, kurkumával és korianderrel, sózzuk, majd így főzzük még egy kicsit. 3. Dobjuk rá a hagymára a felkockázott csirkehúst és burgonyát, süssük barnára, végül öntsük rá a paradicsomszószt.

Neked ajánljuk