Csirke muffinok répás burgonyapürével

Csirke muffinok répás burgonyapürével

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 50 dkg sárgadinnye (tisztított hús)
  • 5 mokkáskanál sültcsirke fűszerkeverék
  • 1 dl olívaolaj

a körethez:

  • 40 dkg burgonya
  • 2 szál sárgarépa
  • 4 dkg vaj
  • 1 dl tej

Elkészítés:

A csirkemelleket megmossuk, szárazra töröljük, és vékony hosszúkás szeletekre vágjuk. Frissen tartó fóliával letakarjuk, kiklopfoljuk.

A sárgadinnyét megtisztítjuk, kimagozzuk, húsát kisebb kockákra vágjuk. A körethez a burgonyát, a sárgarépát meghámozzuk, megmossuk, kisebb darabokra vágjuk, és sós bő vízben megfőzzük.

Olajjal kikenjük a muffin sütőforma mélyedéseit, és kibéleljük az előkészített csirkemell szeletekkel. Ügyeljünk arra, hogy a hús szélei túllógjanak a formán. Ezután megszórjuk szárnyas fűszerkeverékkel, belehalmozzuk az előkészített gyümölcskockákat, és ráhajtjuk a túllógó hússzéleket.

A sütőt 180 °C-ra kapcsoljuk. A húsok tetejét is fűszerezzük, meglocsoljuk olívaolajjal és a sütőben, kb.25 perc alatt pirosra sütjük. Ha a hús kicsit odasül a muffin forma oldalához, kiskéssel óvatosan vágjuk körbe, és egy mozdulattal, szedjük ki belőle.

Közben a körethez a répás burgonyát leszűrjük, burgonyanyomóval összetörjük, majd hozzáadjuk a puha vajat, a tejet és kézi habverővel habosra keverjük. Tálaláskor a karottás burgonyapürét tányérra halmozzuk és mellé tesszük, a muffinokat. Forrón kínáljuk.

Fotó: RAS / Recepttár

Neked ajánljuk