Csípős rántott csirkeszárny

Csípős rántott csirkeszárny

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkeszárny
  • 2 chilipaprika vagy chilipor
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 dl tej
  • szárnyas fűszerkeverék
  • bors

A panírozáshoz:

  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • chili por

A sütéshez:

  • olaj

Elkészítés:

A szárnyak végeit levágom, majd a forgóknál kettévágom. A chilipaprikát és a fokhagymát apróra vágom. A szárnyakat sózom, borsozom, megszórom szárnyas fűszerkeverékkel, fokhagymával, chiliporral vagy az apróra vágott paprikával. Ráöntöm a tejet, és hűtőben 1 napig pácolom.

Másnap a szárnyakat a hagyományos módon bepanírozom, annyi változtatással, hogy a lisztbe keverek 1 kávéskanál chiliport. Bő olajban kisütöm.

Köretnek rizi-bizit készítek.

Neked ajánljuk