Csípős-mázas csirkecombok

Csípős-mázas csirkecombok

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 4 db csirkecomb
  • 1 dl olaj
  • 2-3 evőkanál ketchup
  • 2 evőkanál méz
  • 1 kicsi fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kiskanál apróra vagdalt chili (ez lehet kevesebb is)
  • 2 teáskanál fűszerkeverék (nálam ez egyenlő arányban szárított oregano, bazsalikom, rozmaring)
  • frissen őrölt bors
  • ételízesítő

Elkészítés:

A csirkecombokat leöblítjük, kettévágjuk a forgónál és félre tesszük. A hagymát és fokhagymát nagyon apróra vágjuk és egy nagy tálba tesszük. Ráöntjük az olajat, ketchupot, mézet, fűszereket, chilit, borsot, és ízlés szerint ételízesítőt (vagy sót). Alaposan összekeverjük, megkóstoljuk.

A lényeg, hogy harmonikusak legyenek az ízek. Minden alkotót egyformán érezzünk benne. Ha elkészült a keverék, forgassuk bele a csirkecomb darabokat, érje mindenhol a pác a húst. Jót tesz neki, ha lefedve legalább egy órát pihenhet. Utána a combokat átszedjük egy sütőtálba, és az összes pácot rákanalazzuk a húsdarabokra. Fóliával lefedjük, és középmeleg (180 fokos) sütőben egy órán át sütjük.

Utána a fóliát levesszük, és kicsit feljebb tekert lángon még addig hagyjuk bent, amíg a hús teteje megpirul, a mártás pedig kellően besűrűsödik alatta.

Kiszedjük a combokat, a csípős mártást pedig mellé kanalazzuk. Nagyon finom lesz, ha a köretnek szánt krumplit megöntözzük vele.

Neked ajánljuk