Csicseriborsós csirkesaláta

Csicseriborsós csirkesaláta

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 szép nagy csirkemellfilé
  • 7 gerezd fokhagyma
  • 8-10 szem fekete bors
  • 1 kis fej lila hagyma
  • 2 piros kaliforniai paprika
  • 20 dkg csicseriborsó konzerv
  • 2 evőkanál vörösborecet
  • 9 db szárított paradicsom
  • 4 evőkanál worcester szósz
  • frissen őrölt fehér bors

a tálaláshoz:

  • saláta

Elkészítés:

A csirkemellet annyi vízben, amennyi éppen ellepi, feltesszük főni a szemes borssal, a fokhagymával, némi sóval és felforrástól számított 25-30 perc alatt puhára főzzük.

Ha a csirkemell megfőtt, kivesszük a vízből, szeletekre vágjuk és egy felhevített serpenyőben némi olíva olajon a Worcester szósz kíséretében megpirítjuk, majd tányérra szedjük.

A serpenyőben maradt szafton üvegesre pirítjuk a felaprított lila hagymát, rádobjuk a szeletelt kaliforniai paprikát, a csicseriborsót, a szeletelt szárított paradicsomot, összepirítjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a vörösborecetet és néhányszor átforgatjuk. Forrón, a csirkemellel és friss salátalevéllel tálaljuk.

A receptet GastroHobbi küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk