Csicseriborsós csirkemell

Csicseriborsós csirkemell

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 20 dkg csicseriborsó
  • 1 teáskanál fahéj
  • olívaolaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 evőkanál kakukkfű
  • 3 db paradicsom
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • finomliszt
  • őrölt feketebors
  • 4 szelet csirkemellfilé
  • fekete olívabogyó

Elkészítés:

A csicseriborsót előző esti beáztatás után tegyük fel friss vízzel főni, sóval, őrölt borssal ízesítve főzzük puhára. A megtisztított csirkemelleket sózzuk meg kissé, majd forgassuk meg lisztben, és kevés olívaolajon süssük barnára .

Helyezzük el az elősütött csirkemelleket egy tepsibe. Rendezzük el rajtuk a leszűrt csicseriborsót.

Tegyünk még egy kis olívaolajat abba a serpenyőbe, amiben elősütöttük a húsokat, és dobjuk rá a nagyobb darabokra felvágott vöröshagymát és az összezúzott fokhagymát. Adjuk hozzá az összevágott paradicsomokat, majd szórjuk meg 1 teáskanál fahéjjal, 2 evőkanál kakukkfűvel, ízlés szerint sóval és őrölt borssal. Pároljuk kb. 10 percig, gyenge tűzön, majd kanalazzuk rá a csicseris csirkére. Fekete olívabogyóval színesítsük.

Neked ajánljuk