Cseresznyés sajttorta

Cseresznyés sajttorta

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

gyümölcsös

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

  • Hozzávalók::
  • Hozzávalók:
  • 250 g mascarpone
  • 500 g tejföl
  • 1 db vaníliás főzős pudingpor
  • 2 db vaníliás cukor
  • 3 db tojás
  • 250g darált háztartási keksz
  • 100g olvasztott vaj
  • 300g magozott cseresznye
  • *
  • a díszítéshez:
  • 2 dl cukrásztejszín
  • 100 g magozott cseresznye

Elkészítés:

Egy nagyobb tálba tesszük a mascarponét, a tejfölt, a vaníliás cukrot, a sót, beleütjük a tojásokat, habverővel jól kikeverjük, majd beleszórjuk a vaníliás pudingport is és azzal is alaposan összekeverjük.

Egy 26 cm átmérőjű tortaformát olajjal kikenünk, majd az alját sütőpapírral kibéleljük.

Elkészítjük a kekszalapot: a vajat felolvasztjuk, langyosan ráöntjük a darált kekszre, összemorzsoljuk, majd a tortaforma aljába nyomkodjuk a kanál hátával. A kekszalapra öntjük a masszát és megszórjuk a tejét magozott cseresznyével. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és addig sütjük, amíg még kicsit remeg a sajttorta teteje. (A sütés előtt a sütő aljába rakunk egy tál vizet így biztos nem reped meg a tortánk.)

Ha megsült, rácson hagyjuk kihűlni. Amíg hűl a sajttorta, addig a tejszínt kemény habbá verjük és csillag csöves habzsákba szedjük. A sajttortát tortatartóra rakjuk és habrózsákkal meg cseresznyével kidíszítjük.

Neked ajánljuk