Cottage cheese fánk

Cottage cheese fánk

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 325 g cottage cheese
  • 2 db tojás
  • 200 g liszt
  • 70 g cukor
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • fél narancs reszelt héja
  • fűszeres narancslekvár
  • a forgatáshoz:
  • porcukor
  • a sütéshez:
  • olaj

Elkészítés:

A cukrot a tojásokkal kikeverjük, majd hozzáadjuk a cottage cheese-t és a vanília aromát. Alaposan összekeverjük.

A lisztet, a sütőport és a sót összekeverjük, majd két részletben hozzákeverjük a nedves hozzávalókhoz, végezetül belekeverjük a fél narancs reszelt héját is.

A fagyi adagolót kiolajozzuk, majd ennek a segítségével készítjük el a kis fánk golyókat, amiket egy olajjal lekent sütőpapírra helyezünk.

Egy magasabb falú serpenyőben melegíteni kezdjük az olajat, amikor eléri a kellő hőmérsékletet olajozott kézzel beletesszük a fánk golyókat. A fánkokat aranybarnára sütjük, majd egy törlőkendőre helyezzük, hogy az a felesleges olajat felszívja.

Végezetül porcukorba forgatjuk, és fűszeres narancslekvárral tálaljuk.

A receptet Jakabné Kóber Anita küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk