Cornflakes bundás keksz

Cornflakes bundás keksz

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 125 g vaj
  • 140 g barna cukor
  • 1 teáskanál vanília esszencia (vagy 2 teáskanál vaníliás cukor)
  • 2 szobahőmérsékletű tojás
  • 280 g liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 170 g datolya, kockára vágva
  • 80 g kukoricapehely, kicsit összetörve

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy sütő tepsit sütőpapírral kibélelünk.

A szobahőmérsékletű vajat, cukrot és vaníliát elektromos habverővel addig verjük, amíg világos, krémes lesz. Hozzáadjuk a két tojást, majd belekeverjük a lisztet és a felkockázott datolyát is.

A kukoricapelyhet egy kis tálkába öntjük. A tésztából evőkanálnyi darabot veszünk ki, a kezünkkel golyóvá formáljuk és megforgatjuk a kukoricapehelyben. Az így elkészült golyókat 3 cm-re egymástól a sütőpapírra tesszük és az előmelegített sütőben kb. 12-15 perc alatt aranysárgára sütjük (ne szárítsuk ki!).

A tepsit kivesszük a sütőből, a kekszeket 5 percig állni hagyjuk, majd rácsra szedjük, hogy kihűljenek.

Neked ajánljuk