Citromos-mézes sült csirkecomb

Citromos-mézes sült csirkecomb

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 4 db csirkecomb
  • 2 db citrom
  • 2 dl méz
  • őrölt fehér
  • bors
  • bazsalikom (szárított)
  • 1 dl olaj

Elkészítés:

A csirkecombokat megmossuk, majd papírtörlővel szárazra töröljük. Ezután ízlés szerint sózzuk, őrölt borssal megszórjuk, és hagyjuk legalább egy fél órát állni.

Az egyik citrom levét kifacsarjuk, majd hozzáadjuk a mézet, az olajat, ízlés szerint bazsalikomot, és alaposan összekeverjük. Ezután k a combokat a pácban alaposan megforgatjuk, majd éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek kellően átjárják a húst. Sütés előtt szintén átforgatjuk a combokat, majd egymásmellé helyezzük a tepsiben. A másik citromot vékonyan felszeleteljük, majd rátsszük a citromkarikákat.

Ezután ráöntjük a visszamaradt pácot, majd a tepsit lefedjük egy fóliával. Előmelegített sütőbe tesszük, majd kb. egy óra alatt puhára pároljuk a húst. Ezután a fóliát levesszük, majd szép pirosra sütjük. (A párolási idő függ a combok méretétől is!)

Tálaláskor tányérra tesszük a pirosra sült csirkecombot, majd ízlés szerinti körettel kínáljuk.

Neked ajánljuk